Onze informatiebronnen

Heb jij onze medische artikelen gelezen, maar ben je op zoek naar nóg meer informatie? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Wij zijn zelf ook niet tevreden met slechts één informatiebron, en lezen graag nieuwtjes omtrent geneeskunde op meerdere websites. Om jou op weg te helpen, hebben wij hieronder een lijst gemaakt met onze favoriete informatiebronnen.

Websites van internationale kranten

Is er een nieuw medicijn ontwikkelt, of worden de Nobelprijzen voor de geneeskunde uitgereikt? Dan kun je dit nieuws vaak snel lezen op de websites van kranten. Er zijn een heleboel kranten in Nederland, maar ook in het buitenland wordt dit nieuws snel gebracht. En soms kun je beter de buitenlandse kranten lezen. Vooral wanneer de scheikundigen uit andere landen afkomstig zijn, kun je de informatie vaak sneller vinden op internationale kranten. Denk dan bijvoorbeeld aan de New York Times uit Amerika of The Guardian uit Engeland.

KNMG

Ben je op zoek naar meer informatie over de studie geneeskunde? Dan is het slim om een kijkje te nemen op de website van KNMG, of één van de universiteiten in Nederland. Geneeskunde kun je op veel verschillende plekken studeren, en daarom is het belangrijk om jezelf goed in te lezen. Schroom ook vooral niet om bij de universiteit te gaan kijken, bijvoorbeeld op een open dag. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding én van de school.

Thuisarts.nl

Ben jij op zoek naar meer informatie over een ziekte of een medicijn? Neem dan eens een kijkje op Thuisarts.nl. Dit is een zeer betrouwbare websites, die informatie geeft over ziektes én gezondheid. Thuisarts.nl is gemaakt door artsen zelf, waardoor je verzekerd bent van de juiste informatie. Je vindt er niet alleen alles over ziektes en pijnklachten, maar handige tips om bijvoorbeeld niet te verbranden én om de goede hoeveelheid vitamines binnen te krijgen. Hartstikke handig, dus!