Zo bereid je een succesvolle medische presentatie voor

Een goede prestatie geven is niet bepaald eenvoudig – zeker wanneer je voor je job actief bent in een sector als de gezondheidszorg. Het voorstellen van nieuwe medische technologie, of bijvoorbeeld het uiteenzetten van een bepaalde medische procedure is een taak waar heel wat bij komt kijken.

Gelukkig zijn er manieren om het voor jezelf als specialist in de gezondheidszorg gemakkelijker te maken. Gebruik onderstaande concrete tips om vol zelfvertrouwen aan je presentatie te beginnen én het publiek geïnteresseerd te houden.

3 tips voor een succesvolle klinische of medische presentatie

1. Zet een goede PowerPoint presentatie op

Eén van de belangrijkste elementen bij het bouwen van een presentatie is een PowerPoint. Het voordeel van deze vorm van media is dat wat je woordelijk zegt, direct visueel wordt ondersteund en onderbouwd. Houdt de slides in je PowerPoint overzichtelijk en beknopt, zodat de luisteraars je goed kunnen volgen.

2. Gebruik een houvast tijdens je presentatie

Daarbij is het erg belangrijk dat je voor het houden van een presentatie gebruik maakt van een steuntje of houvast. Hoe goed je de inhoud van je presentatie ook ingestudeerd hebt, er bestaat altijd een kans dat je vergeet wat je wilde zeggen. Maak daarom een kort maar duidelijk overzicht van de inhoud van je presentatie op een papiertje of kaartje en gebruik het als geheugensteuntje als je het noorden even kwijt bent.

3. Werk aan je articulatie, lichaamstaal en voorkomen

Last but not least: werk aan de manier waarop je spreekt en overkomt. Een groot deel van het succes van een presentatie ligt in de manier waarop de inhoud wordt voorgebracht, dus het is logisch dat je daaraan werkt.

Zoek bijvoorbeeld oogcontact met je publiek, zodat deze zich persoonlijk aangesproken voelen. Ook is het een goed idee om de juiste hoeveelheid handgebaren te gebruiken, aangezien deze bijdragen aan je algemene non-verbale communicatie.

Tot slot kan je jouw articulatie ook nog onder de loep nemen. Hoe duidelijker en overtuigender je iets zegt, des te sterker de boodschap immers bij het publiek zal binnenkomen.

Een succesvolle presentatie houden? Dat doe je zo

Een goede eerste indruk is belangrijk, en dat is niet anders wanneer het gaat om medische presentaties. Bovenstaande tips kunnen je vast en zeker helpen om daar het beste uit te halen, wat je carrière natuurlijk alleen maar ten goede zal komen.

Related posts